Het KSKV leerplan

Structureel werken vanuit het KSKV leerplan

De KSK jeugdopleiding bepaalde een specifieke manier van voetballen, … een eigen KSK speelwijze. Die KSK speelwijze werd via het KSK leerplan en enkele specifieke leermodules uitgewerkt :

* opbouw van achteruit ( opbouwmodule )

* ruimte voor initiatief op de flank ( flankmodule )

* scoren en aanvallen ( module van de aanval via het centrum )

* zo snel mogelijk in blok veroveren van de bal ( module van het verdedigen )

* omschakelen van balverlies naar balbezit en omgekeerd ( module van het omschakelen )

* spelhervattingen een onderdeel van het hedendaags voetbal

Binnen de jeugdopleiding zetten we dan ook in op de ontwikkeling van de technische, tactische, fysische en mentale speelwijzevaardigheden die nodig zijn om tot die vooraf bepaalde KSKV speelwijze te komen. Bij de onderbouw ligt de nadruk vooral op de ontwikkeling van die technische speelwijzevaardigheden, terwijl de tactische speelwijzevaardigheden belangrijker worden vanaf de middenbouw ( 11v11).

Doorheen de volledige opleiding wordt er eveneens aandacht gevestigd op de interne motivatie van de speler en de voetbalspecifieke integratie van de fysieke speelwijzevaardigheden.

VOETBAL IS EEN COLLECTIEVE SPORT, JEUGDVOETBALLERS OPLEIDEN EEN INDIVIDUEEL GEBEUREN

Wij laten onze jeugdvoetballers individueel het voetbalspel ervaren binnen het kader dat de KSK jeugdwerking heeft getekend. Het is de bedoeling dat elke speler van KSKV zijn eigen voetbalgrenzen leert te ontdekken. Bij sommigen liggen de grenzen bij het eerste efltal ( we spelen niet i.f.v. het eerste elftal, maar we leiden op i.f.v. het eerste elftal ), anderen halen de grens
van het eerste elftal niet, doch kunnen zich bij KSKV steeds op recreatief vlak ten volle uitleven.

Talentvolle jeugdspelers mogen steeds de stap zetten naar een hoger jeugdvoetbalniveau maar KSKV blijft ten allen tijde een belangrijke basis / partner waarop de speler later kan terugvallen.

Naast de klassieke teamtrainingen worden ook nog specifieke trainingen aangeboden.

Via die specifieke trainingen willen we sommige spelers prikkelen en kunnen we bijkomend extra accenten leggen. Zo wordt er binnen de onderbouw specifieke techniektrainingen aangeboden.
Bij de middenbouw hetzelfde verhaal doch hier komt de nadruk te liggen op de functionele techniek en dit telkens o.l.v. een specifieke techniektrainer. Op het echelon van de bovenbouw worden die extra prikkels aangeboden via specifieke positie-en linietrainingen. Doorheen alle echelons worden ook specifieke keepertrainingen aangeboden.

Binnen de jeugdwerking van KSKV proberen we die ontwikkelingsomstandigheden aan te bieden waarin elke individuele speler beter kan worden op zijn niveau. In dat kader mag elke KSKV jeugdspeler (veldspeler of doelman ) rekenen op voldoende speelminuten.

Bij de onder – en middenbouw ( tot en U13 ) spelen alle spelers ( veldspeler / doelman ) evenveel – bij de bovenbouw spelen de spelers minstens 50% van de speeltijd. Indien meerdere doelmannen per team geldt een beurtrolsysteem : 2 op 4 wedstrijden spelen bij de boven – bij de midden –en onderbouw fungeren de doelmannen als veldspeler teneinde hun voetbalkwaliteiten verder te ontwikkelen.

Opleiding in functie van het eerste elftal.

Het is de bedoeling dat het eerste elftal van KSKV meer en meer bevolkt wordt door eigen jeugdspelers.De stap van het jeugdvoetbal naar het eerste elftal is voor een eigen
jeugdspeler vaak een grote stap, … We zijn er dan ook van overtuigd dat die overgang specifiek moet begeleid worden.

Het KSK postformatie project probeert voor die extra aandacht en begeleiding te zorgen. De club streeft in dit kader naar 50% eigen jeugdspelers in het eerste elftal.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑